Afbeelding bij nieuwsbericht Themabijeenkomst KBO Bemmel-Doornenburg over de WMO en LOA

Themabijeenkomst KBO Bemmel-Doornenburg over de WMO en LOA

Op woensdag 19 juni organiseert Seniorenvereniging KBO Bemmel-Doornenburg en Senioren Actief Bemmel (SAB) een themabijeenkomst over de Wmo en de Lingewaardse Ouderen Adviseurs.


De Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) bestaat sinds 2007 en wordt uitgevoerd door de gemeente. Het is soms best lastig om ‘de weg te weten’ om hulp aan te vragen. Bij wie moet je zijn en wat is er allemaal mogelijk binnen de Wmo.
In deze bijeenkomst komt de Wmo-consulente van de gemeente Lingewaard, aan de hand van een Power Point presentatie, uitleg geven over de Wmo. Onderwerpen zoals; wat is de Wmo, wat valt daar onder, voor wie is de Wmo bestemd, en zeker niet onbelangrijk; hoe vraag ik hulp aan, komen daarin aan bod. Na deze presentatie is er ook gelegenheid om vragen te stellen.

Na de presentatie van de Wmo-consulente is een van de Lingewaardse Ouderenadviseurs (LOA) aanwezig. Misschien vindt u als inwoner de weg (nog) niet naar belangrijke instanties die u kunnen helpen. De LOA kan u bijstaan als er vragen zijn over de meest uiteenlopende zaken. Zoals bv. wonen en financiën, gezondheid, zorg en welzijn, levensvragen. De Lingewaardse Ouderenadviseur vertelt u graag wat de LOA voor u kan betekenen.

Gepubliceerd op: 5 juni 2024